Wetenschappelijk vakantie-onderzoek

Werkende Nederlanders gaan geregeld op vakantie om de accu weer op te laden. Per jaar geven Nederlanders zo'n 15 miljard euro aan vakantie uit.

Toch was over de effecten van vakantie nog maar heel weinig bekend uit wetenschappelijk onderzoek. Wij, een groep van arbeids- en organisatiepsychologen van de Radboud Universiteit Nijmegen, hebben daarom de afgelopen 5 jaar onderzoek gedaan naar het effect van vakantie op het welbevinden en de gezondheid van werkenden. 

Dit onderzoeksproject is inmiddels afgerond. De resultaten heeft onderzoekster Jessica de Bloom in haar proefschrift en in verschillende wetenschappelijke publicaties verwerkt. U kunt op deze website ook korte samenvattingen van de belangrijkste resultaten lezen.

De kunst van het vakantievieren

Daarnaast heeft Jessica een populairwetenschappelijk boek geschreven waarin zij de bevindingen uit haar eigen onderzoek en uit andere wetenschappelijke studies naar praktische vakantietips en leuke weetjes vertaald. Hier kunt u meer lezen over 'De kunst van het vakantievieren'.